בכל הקשור לאוכל ההורים חייבים לשמש דוגמה לילדיהם וזאת כדי להקנות הרגלי אכילה בריאים. הרגלים אלו יבטיחו את בריאות הילד וימנעו מחלות כמו אנורקסיה ובולימיה בעתיד. הקניית ההרגלים הללו עשויה להיות תהליך מורכב.
כדי להתגבר על מורכבות שבדבר הכנתי לכם מספר טיפים:
1. הורים רבים נוטים להציב הגבלות על אוכל, דבר זה אינו תקין כיוון שהילד עלול לפתח הפרעות אכילה בעתיד. עדיף לדבר עם הילד ואף עם בני המשפחה על צריכה של מזון בריא יותר.
2. כולנו מכירים את היתרונות של מזון בריא, אך לא תמיד הוא זמין לנו בבית. אפשר לשלב פירות וירקות בין הארוחות או להניח קערת פירות בשולחן לאחר ארוחות. כדאי לעודד את הילדים לאכול פירות וירקות ולהסביר להם מדוע כדאי לצרוך אותם.
3. אם הצלחתם להקנות הרגלי אכילה בריאים לילדיכם ובמקום לצרוך מזון מהיר הם צורכים מזון בריא זה מצוין. עודדו אותם כדי שימשיכו. בחירות אלו לא מובנות מאליהן ואם הם עשו את הבחירה כנראה שהם מבינים את הסיבה שכדאי לצרוך מזון בריא. מדובר בצעד מאוד חשוב.
4. הורים רבים נוטים לתגמל את ילדיהם במזון. מדובר בהרגל מסוכן שעלול להביא להשלכות הרסניות כמו השמנת יתר. עדיף לתגמל אותם בפעילות ספורטיבית מהנה כמו כדורגל או כדורסל.
5. אם ילדיכם הורגלו למזוג לעצמם את האוכל כדאי שההרגל הזה יופסק, היות והוא מאפשר להם "לדחוף" כמה שיותר אוכל לגופם, דבר שאינו בריא. עדיף שאתם אלו שתמזגו להם את כיוון שכך אתם יכולים לשלוט על כמות האוכל.
6. כדאי להתייעץ עם רופא ילדים או עם דיאטנית במידה ומדובר בשינויים מהותיים כמו דיאטה . לעתים אין צורך בכך ולילד יש משקל תקין.